Na mýte sa v SR od začiatku roka vybralo 115 miliónov eur

13.10.2011 Celý región

Bratislava 13. októbra (TASR) – Nákladné autá nad 3,5 tony zaplatili za jazdu po spoplatnených cestách na Slovensku od začiatku roka spolu 115 miliónov eur. Vyplýva to z údajov mýtnej firmy SkyToll.

\"Komplexná služba elektronického výberu mýta zabezpečila v septembri pre Slovenskú republiku vyše 13,6 milióna eur,\" vyčíslil manažér pre komunikačnú stratégiu a PR spoločnosti SkyToll Anton Bódis. V porovnaní s augustom je to viac takmer o pol milióna eur.

Na diaľniciach a rýchlostných cestách sa pritom vyzbieralo v septembri 2011 vyše 8,6 milióna eur. Za jazdu po cestách prvej triedy zaplatili vodiči takmer 5 miliónov eur. Diaľničným úsekom, na ktorom sa vybralo najviac peňazí, bol úsek z Kútov do Malaciek. V prípade rýchlostných ciest to bol úsek z Hronskej Breznice po Šášovské Podhradie. Tranzitný ticketing priniesol v septembri do rozpočtu vyše 473.000 eur.

Mýtna firma SkyToll má v súčasnosti v obehu 197.981 aktívnych palubných jednotiek. \"Oproti predchádzajúcemu mesiacu ich počet vzrástol o 1066 kusov,\" spresnil Bódis. Väčšinu z nich, viac ako 67 %, využívajú zahraniční vodiči.
 

Vyberte región